Page 8 - julius
P. 8
Orr facsaró
Orrfacsaró
csalik
csalik Ha c alé k k á áb an pe r l g e t , a z e l s e e t e e k k s i le n e c s v z e e n k a k lc z e m b e
su
z
n
y
o
Ha csukázni indulok, az esetek kilencvennyolc
u
ok
n
i i
n
d
www.horgaszkalandok.hu
z
ő f
s
z
á
e
lé
t v
e
s
z
r
százalékában pergető felszerelést veszek a kezembe
Helyválasztás, etetési hely, etetési taktika, ete-
tőanyag kiválasztás, ízek és mennyiség. Meg-
annyi szempont a sok nem említett mellett,
ami befolyásolja a halfogást. Az egyenlet tele
van ismeretlenekkel a változókról már nem is
beszélve.
A túra előtt kidolgozzuk az alapkoncepciót, előre fel-
készülünk az ismeretlenekre, így minden fellelhetőt
magunkkal viszünk. A vízparton gyors helyzetfelmérés, Ha nem jön a siker, pánikszerű etetésbe kezd a balga
szerencsés esetben helyzetfelismerés a dolgok me- pecás, így elmondhatja ő mindent megtett. Az etetés
nete. Az időjárás és vízállás változások egyértelművé cukrászüzemhez illő illatokban fürdik, barack, mogyoró,
teszik számunkra a változók mindenható befolyását. A kókusz, eper, csoki, ribizli és végtelen sorolhatnám a fi-
káoszban segítséget jelent a tapasztalat, de ha az nincs gyelemfelkeltés eszközeit. Ugyan a felsoroltak gyakran
felesleges sémákat kopírozni, csak a próbálkozás jelent meghozzák a rég áhított sikert, mégis előfordul, hogy
kiutat. Mélyvízről sekélyre, majd a padkáról a törés al- csak az orrfacsaróan büdös bojli a nyerő. A köznyelv
pontyhorgászat kényszeríti a repertoárba. Ugyan nem gyakoriak a természetes kivonatok, de szin-
jához kerül a horog. Változtatjuk az előke hosszát és a csak büdösként jelöli mindazon aromákat, amelyek
átható bűzökkel tettek szert elismerő gyűjtőnevükre.
horogméretet, s a szenvedés a bojlilebegtetést is bele-
A m e le gb e n a b ü d ö s b o j l i n é l k ü l ö z h e t e t le n
A melegben a büdös bojli nélkülözhetetlen
8