Page 29 - februar
P. 29
Konzerv bojli Színes recsegő zacskó,
szuper reklám, minősé-
get sugalló árfekvés és
máris kellemetlenül érzi
magát a vásárló, ha nem
nyúl rá a termékre. A
horgászt kizárólag a nagy
hal elejtése motiválja, és
ha egyszer úgy sejti, hogy
a fellelt bojli lehet a siker
záloga, önmaga ellen el-
követett bűnnek tartja,
ha nem vásárol.
Ismerjük már jól a szöve-
get: egy minden, logikusan
gondolkodó, sikerorientált
ember számára nagysze-
rű ajánlattal kereslek! Hát
persze! Ha nemet mondok,
valószínűleg nem vagyok Az eltarthatóság lényeges dolog,
komplett. Hogy igazoljam a de pont a lényeget veszi el
bókokat, veszek is minden-
ből jócskán, nehogy én lógjak ki a sorból. Ha a csoda- adott időszakban, szükséges arányban minden táp-
szer nem válik be, nyilván a felhasználás körülményei lálkozástani szempontból elengedhetetlen összetevő
nem voltak megfelelőek, a termék biztosan tökéletes. alkotja a tökéletes egészet. Amennyiben ez összeáll,
Tökéletesen gömbölyű, megnyerő színű, intenzíven il- óriási hiba a tartósítás egyes módjaival tönkretenni a
latozó, s majdnem korlátlan ideig eltartható. Minden pénzt és fáradságot nem kímélő munka eredményét.
olyan szempontnak megfelel, ami amúgy nem szem- A természetes megoldásokat kell előnyben része-
pont, de hát ilyen az élet. A csali formája legfeljebb a síteni, úgymint pasztőrözés vagy szárítás. Az előbbi pontyhorgászat
horog kitakarása miatt lényeges, tehát a torz szemek is technikailag nehezen kivitelezhető így, a víztartalom
funkcionálnak. A ponty szín (nem) látásáról már szinte
mindenki tud. Az illat nem párosul feltétlenül ízzel, vi- Mindenkit szeretettel várunk!
szont elrejt előlünk néhány, a pontyok által nem díja- A horgászaton kívül továbbra is lehetőség van rendez-
zott negatívumot. Az eltarthatóság lényeges dolog, de vények (családi- és céges rendezvények, piknikek, ver-
pont a lényeget veszi el. Megszűnik a természetesség senyek) megtartására. Barátságos és kellemes környe-
látszata, megbomlik a harmónia a mesteri csaliban. zetben pihenhet felújított vendégházunkban, ahol 3 db
4 ágyas és 4 db 2 ágyas szobával, közös helyiséggel, te-
Ugyan a ponty nem eszi szívesen az agyontartósított akonyhával és terasszal, valamint egy különálló 4 ágyas
bojlit, ha mégis megtenné, partra vetve csak mumifi- apartmannal várjuk kedves vendégeinket
kálódna, nem is hasznosulna a természet körforgása
részeként.
Az emberi táplálkozásból jól ismert E-k és antioxi-
dálisok, a mi érzékszerveinket képesek becsapni ám
az állatok jóval „értelmesebbek”. Az ún. gyári bojlik
kóstolásakor 10-15 másodperc alatt még mi is kiérez-
zük a kellemetlenül maró tartósítót. A termékekben
semmilyen tájékoztató nem ismerteti az összetételt,
pedig a lényeg ugye ez lenne. Gondolataim nem a SZOLGÁLTATÁSOK:
környezetkárosító hatás irányába mutatnak – jóllehet szállás (fűthető szobák) társalgóban TV hűtő
sok nyugati vízbe már nem lehet akármit hajigálni – fedett terasz sátorhely fűthető rendezvénysátor
hanem a fogástalanságra találtam okot. A rossz bojlik büfé csali horgászfelszerelés
horgászási lehetőség a tavon
esetleges sikerét a hungarocell golyó fogósságához futballpálya pin-pong asztal
tudom hasonlítani. Vagy véletlen elakadásról van szó, bográcsozási lehetőség
vagy a kíváncsiságon veszít rajta egy-két potyka. Mert parkoló (szállóvendégeink részére zárt parkoló )
ugye azt senki sem gondolhatja, hogy a halak tömeges WIFI
műanyagfogyasztásáról érdemes lenne beszélni. http://www.erdeszto-ravazd.hu/
Érdekesebb dolog a bojli, mint univerzális űrha- E-mail cím: erdeszto@freemail.hu
jóskaja-szerű megközelítése. Az alkotók ismételt Telefonszám: +36-30-494-66-77
taglalása nélkül szeretném megjegyezni, hogy az
29