Page 19 - marcius
P. 19

tozik. Más jó hírnévvel rendelkező aromák még az ep-  aromák?  Milyen  összetevőket  tartalmaznak?  Nem
        res, az áfonyás, a szedres és a tutti-fruttis, ezek mind  tudhatjuk,  miből  készülhetnek  a  ready-made  bojlik,
        olyan aromák, amelyek fognak halat. Egy szónak is száz  de  ha  a  legnépszerűbb  elgondolást  vesszük  alapul,
        a vége, minden nagy gyártónak, kell hogy legyen a pa-  akkor a 300 gramm búzadarából és 200 gramm szó-
        lettáján egy-két olyan termék, amely meg is fogja a ha-  jából (fél kilogramm mix előállításához használt meny-
        lat, hiszen ha ez nem így lenne, akkor akár le is húzhat-  nyiség) készülő bojlikat nem nehéz feljavítani. Példá-
        nák a rolót. Egyszer Bob Baker-nek is, - a Richworth-tól  ul Rod Hutchinson nagy hangsúlyt fektet a kálcium
        - feltették az ominózus kérdést, hogy szerinte melyik  kazeinát használatára, melyet az attraktív bojlik elő-
        a legjobban fogó aroma. Habozás nélkül felelte: a tut-  állításánál használ. Tegyünk mi is úgy, ahogy ő teszi,
        ti-frutti koncentrátum….                              60 gramm gríz helyett tegyünk 60 gramm kazeint a
           Szeretnék  kiemelni  itt  valamit,  éspedig  azt,  hogy  mixünkbe. Egy másik olyan adalék, amely képes egy
        a  legjobb  ready-made  bojlikat  nevezhetnénk  akár  alacsony tápértékű bojlit egy magasabb tápértékűvé
        vitrin-bojliknak  is,  hiszen  ezek  mindegyikében  a  leg-  átalakítani, az a májliszt. Tegyenek 30 gramm májlisz-
        jobbnak  tartott  és  a  legjobb  minőségű  vonzószerek  tet, vagy esetleg még tehetnek 60 gramm hallisztet
        vannak  kiállítva.  Azonban  azt  is  kiemelném,  hogy  a  is a keverékbe. A halliszt helyett tehetnek 60 gramm
        ready-made bojlik készítéséhez alapjául szolgáló keve-  madáreledelt is, vagy használják mindkettőt ugyana-
        rékek, nem tartoznak a legjobb mixek közé, mivel ezek-  zon keverékben. Ha nem hagyják ki az élesztőlisztet,
        nek a mixeknek az előállításakor csak arra figyelnek a  majd a 30 gramm nutragélt sem, akkor a végtermék
        gyártók, hogy a belőlük készülő bojlik legyenek köny-  egy könnyen gurítható massza lesz. Másik megoldás,
        nyen guríthatók, legyen minél olcsóbb és legyen fo-   ha bármelyik gyártótól vásárolnak egy kész attraktív
        gyasztható a ponty számára. Ezeket a tulajdonságokat  mixet, amely képes fogni halat, csak ebben az eset-
        szem előtt tartva, egy rövid ideig tartó horgászatom  ben nem igen fogják megtudni, hogy miből is tevődik
        során, ha én túl szeretnék lépni a ready-made bojlikon,  össze ez a csali.
        akkor első lépésként egy feljavított ready-made bojlit   A folyadékfélék is képesek átalakítani a csalikat.
        alkalmaznék.                                          A minaminokat, több mint 30 éve használják a bojlik
           Nézzék csak meg a rekordlistákat és azok rövid le-  gyártásában,  használatával  megemelhetjük  a  csa-
                                                                                                                      pontyhorgászat
        írását, majd tegyék fel maguknak a következő kérdé-   li vonzóerejét és tápértékét. Az úgynevezett Sense
        seket: Vajon melyek azok a ready-made bojlik, ame-    Appeal-al  is,  amely  nem  más,  mint  magas  tápér-
        lyekkel lehet halat fogni? Melyek a legtöbbet használt  tékű aminosavak és aromák keveréke, növelhetjük


















































                                                                                                                   19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24