Page 21 - augusztus
P. 21
és egy hasonló kaliberű szép ponty lett
a zsákmánya. Kis idő elteltével jelent- A friss lágy kenyér darab-
kezett a harmadik kapás, persze ez is kákat imádják a halak,
Gábor szerelékén küzdött a szabadsá- de különböző anyagokkal
gáért, melyet sikerült is megszereznie, keverve ízletes gyurmát
mielőtt még megpillanthattuk volna. A készíthetünk belőle, me-
többi boton egy rezdülés sem volt, ne- lyet úgyszintén imádnak
künk üres kézzel kellett távoznunk. a halak
Gábor sikerére a későbbiekben de-
rült fény, ugyanis a bojlik készítésekor
egy kisebb mennyiségű anyagot levá-
lasztott magának, melyet puha golyók-
ká dolgozott el, és ezzel horgászott. Ez
az esemény megmutatta nekünk, hogy
a hagyományos puha csalik felett ko-
rántsem járt el az idő!
A MAGAS PROTEIN TARTALMÚ
GYURMÁK
Évekkel később egy nagyobb tavon
horgásztunk compóra, ám a kilátásaink
nem voltak túlságosan kecsegtetőek,
mivel számtalan sneci és keszeg cincálta a négyes hor- tartó kísérletezés hozta meg számunkra egy nyúlós, rá-
gon felkínált gilisztánkat, illetve gyurmadarabkáinkat. gógumiszerű, magas proteintartalmú gyurma formájá-
Mintha csak minket akartak volna bosszantani, mi- ban, melyet hajszál előkén kínáltunk fel. Az eredmény
közben puha compó csalainkat bontották, ízeire. Egy több mint meggyőző volt, esténként és fejenként 8 da-
szomszédos horgász átalakította felszerelését és boj- rab 1 és 3 kg közötti compót zsákmányoltunk.
lival próbálkozott. Ugyan sikerült neki egy-két compó Tehát leszűrhetjük, hogy a nyers burgonyával, a kő-
eszén túljárni, és a keszegfélék sem zaklatták tovább, kemény bojlival és a takarmánykukoricával szemben
de sikere nem volt túlságosan meggyőző számunkra. nyugodtan fel lehet venni a harcot a szinte folyékony horgászcsalik
Az igazi áttörést a többféle csalival történő, pár hétig gyurmákkal, a csirkemájjal. Vigyázzunk, mert az utóbbi
21