Page 14 - szeptember
P. 14

www.horgaszkalandok.hu

























           A dió, napraforgó és tök-
          mag növényi zsírban gazdag
          alapanyag

     pontyhorgászat  költséges vizsgálati eszközök és tudásunk híján jobban  ● tigrismogyoró

        tesszük, ha a kötelező dolgokra koncentrálunk, ahogy  ● aminosav tartalmú enzimek (a fehérjék építői)
        ezt  mindig  fogó,  de  titokzatoskodó  sporttársaink  te-
                                                              SZÉNHIDRÁTFORRÁSOK:
        szik.
                                                              ● szőlőcukor
        AMIRE MINDIG SZÜKSÉG VAN
        ● Fehérje (a szervezet építőköve)                     ● tejcukor
                                                              ● növényi poliszacharidok (keményítő és cellulóz)
        ●  Szénhidrát  (könnyen  hozzáférhető  energiaforrás  a
        szervezet számára)                                    ZSÍROK:
        ● Zsírok (energiaraktár és szigetelőanyag a hideg na-  ● mogyoró
        pokra)                                                ● dió
        ● Vitaminok (biológiai reakciók katalizátorai)        ● mandula
        ● Ásványi anyagok és nyomelemek (anyagcsere-folya-    ● napraforgó
        mat szereplői)                                        ● tökmag
                                                              ● repce
           A fent említett tényezők azonosítása után mérnöki  ● olívaolaj
        pontossággal dolgozhatunk, nézzük hát, mit miben ta-  ● kagyló
        lálhatunk meg, és mi mivel cserélhető fel. A hazai alap-
        anyag-kínálatból szinte mindenre rálelhetünk. A nem    A kutya a vashiány miatt
        ritkán összemosódó kategóriákból a következő felso-    nyalja a fémtárgyakat
        rolás nyújthat segítséget a teljesség igénye nélkül, de a
        valóban lényeges alapok említésével:

        FEHÉRJEFORRÁSOK:
        ● kazein (tejfehérje) vagy tejpor
        ● laktalbumin (ugyancsak tejfehérje)
        ● tojásalbumin (tojásfehérje)
        ● halliszt
        ● pisztrángtáp
        ● szójaliszt
        ● egyéb gabonalisztek
        ● vitamealo

    14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19