Page 11 - marcius
P. 11
PVA zacskót. Mikor úgy érezzük, hogy zacskónk elérte Az egyik legnagyobb hiba, amit a PVA zacskóval való
azt a formát, amilyent szeretnénk, megtekerjük a zacs- horgászatkor a horgászok el szoktak követni az, hogy
kó száját és megkötjük. Utolsó műveletként a zacskó elkezdenek előbb etetőrakétával etetni, jól beetetik a
sarkait kissé megnedvesítjük, majd rátapasztjuk a zacs- kiszemelt helyet, majd észreveszik, hogy a PVA zacskót
kóra, így jobban fog repülni. nem tudják eldobni a már rakétával beetetett helyre.
Előbb mindig jelöljék meg a helyet, amit meg szeret-
nének horgászni, majd ez után jöhet egy PVA zacskós
próbadobás, hogy meg legyenek győződve arról, hogy
egyáltalán eltudnak-e dobni odáig és csak ezután jöhet
az etetőrakéta. Fontos, hogy rakétával és PVA zacskó-
val is egyaránt el tudjanak dobni a kiszemelt helyre.
ETETŐRAKÉTÁK
Tehát ellenőriztük a dobási távolságot, melyet meg tu-
dunk dobni, most pedig nézzük, mivel etetünk. Ami a
rakétákat illeti, figyeljünk arra, hogy a rakétának meny-
nyi időre van szüksége az ürítéshez. Ezt jó ha tudjuk,
mert így nem húzzuk vissza idő előtt, és a benne lévő
etetőanyagot nem fogjuk szétszórni nagy területen.
Igaz az is, hogy 120 méteres távolságban nehezen
tudjuk megállapítani a rakéta ürülési idejét, ezért azt
javaslom, előbb mindig végezzünk vele tesztet a seké-
lyebb vízben, de az ideális az, ha bedobás után várunk
vele egy pár másodpercet és csak azután vontatjuk
vissza rakétánkat.
A következő részben kitérünk a végszerelékekre, de
pontyhorgászat
addig is menjenek el horgászi és fogjanak sok halat.
Etetőrakéták Görbüljön a bot!
László Attila
reby bojli jeleket küldve a közelben lévő halak
számára. Nem szerettünk volna egy
csak a bojli könnyítése céljából, dur-
A Reby elnevezésű párolt bojli meg- bombát az állati fehérjékből, így már
vábbra darált garnélarákot használ-
alkotásánál igen régre nyúltunk
vissza az ízek területén. Azokat az tunk fel, amit mi magunk darálunk le. egy kicsi kis aromát, amivel még jobbá
Nekünk a garnélarák a kedvencünk.
ízvilágokat kerestük, amelyek meg a tehetnénk az elkészült keverékünket.
bojli megjelenése előtt is sikeresek Hamisíthatatlan büdös, szúrós szaga Ne legyen tolakodó az illata, ne ural-
voltak az akkori horogcsaliknál. Így (amit a pontyok imádnak) és köny- ja, de tegye különlegessé. Sokfélét
kötöttünk ki a Reby alapját képező, nyítő szerepe a bojlijainkban mára kipróbáltunk, de a legjobbnak a Re-
rég elfeledett ánizsnál és a kenyér- elengedhetetlen. Nem használunk barbara bizonyult, így ezzel egészült
nél. Ugye-ugye? A magvas, fűszeres, pop-up alapot vagy parafát a könnyí- ki a csalink és innen jött a Reby név
kenyeres, ánizsos alapot két, nagyon tés céljából, csak rák őrleményt (krill, eredete is. Olyan kellemes harmóniát
erős vízoldékony attraktánssal bőví- garnéla, crayfish), vagy szárított vízi- teremtett az ánizzsal és a kenyérrel,
tettük. Szerepük a gyors vízoldékony- bolhát. Természetesebb, táplálóbb, hogy az leírhatatlan. A tesztidőszak
ság miatt a csalogatás. Vízbe érve csalogatóbb! alatt hideg vízben is, óriási pontyok
azonnal dolgozni kezdenek, szinte csábultak el erre a csalira. Egy igazi
Elérkeztünk a keverék végéhez, a pontycsemege lett!
magvas, fűszeres alap megadta a szí-
nét is, a garnéla őrlemény emeli, a két Elérhető 24 mm, és 30 mm-es
vízoldékony attraktáns vonzóvá teszi, a változatban.
kenyér és az ánizs pedig ellenálhatat- Köszönjük a bizalmat!
lanná teszi a halak számára. Ez a ke-
verék már most mindent visz, de kell
egy kis csavar bele, egy egyedi aroma,
ami teljessé teszi ezt a kompozíciót. www.dnsbaits.hu
Tényleg sokáig kerestünk egy pluszt,
11