Page 27 - augusztus
P. 27
ember számára a burgonya-
növényt, kivéve annak a gu-
móját (csupán 5 % solanint
tartalmaz, amely főzéssel
elbomlik).
Horgászat szempontjából
nézve a krumplinak számos
előnye van: először is ol-
csó, ha megfelelően el van
készítve jól áll a horgon, és
legfőképpen a legtöbb hal
szereti.
A horgászok többsége a
krumplit főzve használja,
etetőanyagként vagy csa-
liként, azonban legtöbbjük
nem is tudja, hogy nyersen
is lehet alkalmazni. A halak
legalább annyira értékelik a
krumplit, mint az emberek,
úgy főzve, mint nyersen is.
Annak ellenére, hogy sokan
azt hiszik, hogy elég „öreg-
emberes” csali, mégis a leg- Arra vigyázzunk, hogy főzés köz-
több méretes pontyfélére ben a héja ki ne hasadjon
ellenállhatatlan hatást tud
kifejteni, mint például a
ponty, kárász, keszeg és a bodorka. KRUMPLIS RECEPTEK
Ami a krumpli tápértékét illeti, ez elég táplálónak Egy horgászathoz megközelítően 1-1,5 kilogramm ke-
mondható, mivel sok keményítőt tartalmaz, továbbá ményebb állagú, lehetőleg új krumplira van szükségünk. horgászcsalik
összetételében: 73,7% víz, 2,6% fehérje, 16,8% szén- A krumpliból készült etetőanyag mennyiségét a vízben
hidrát, 0,2% zsír és 3,7% ásványi anyagok is részt vesz- lévő halpopuláció méretéhez kell igazítanunk, mivel sok
nek. keményítőt tartalmaz és a halak hamar jóllaknak vele.
27 27