Page 27 - augusztus
P. 27

ember számára a burgonya-
        növényt, kivéve annak a gu-
        móját (csupán 5 % solanint
        tartalmaz,  amely  főzéssel
        elbomlik).
           Horgászat szempontjából
        nézve a krumplinak számos
        előnye  van:  először  is  ol-
        csó, ha megfelelően el van
        készítve jól áll a horgon, és
        legfőképpen  a  legtöbb  hal
        szereti.
           A  horgászok  többsége  a
        krumplit  főzve  használja,
        etetőanyagként  vagy  csa-
        liként,  azonban  legtöbbjük
        nem is tudja, hogy nyersen
        is lehet alkalmazni. A halak
        legalább annyira értékelik a
        krumplit, mint az emberek,
        úgy főzve, mint nyersen is.
        Annak ellenére, hogy sokan
        azt hiszik, hogy elég „öreg-
        emberes” csali, mégis a leg-  Arra vigyázzunk, hogy főzés köz-
        több  méretes  pontyfélére    ben a héja ki ne hasadjon
        ellenállhatatlan hatást tud
        kifejteni,  mint  például  a
        ponty, kárász, keszeg és a bodorka.                   KRUMPLIS RECEPTEK
           Ami a krumpli tápértékét illeti, ez elég táplálónak  Egy  horgászathoz  megközelítően  1-1,5  kilogramm  ke-
        mondható, mivel sok keményítőt tartalmaz, továbbá  ményebb állagú, lehetőleg új krumplira van szükségünk.     horgászcsalik
        összetételében: 73,7% víz, 2,6% fehérje, 16,8% szén-  A krumpliból készült etetőanyag mennyiségét a vízben
        hidrát, 0,2% zsír és 3,7% ásványi anyagok is részt vesz-  lévő halpopuláció méretéhez kell igazítanunk, mivel sok
        nek.                                                  keményítőt tartalmaz és a halak hamar jóllaknak vele.











































                                                                                                                   27 27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32