Page 27 - majus
P. 27
Az amúgy is megnyilvánuló táplálkozási
szándékot három módon pörgethetjük fel. A bojlizás szerelmesei is
Az első, a különböző illat- és íz anyagok ét- remélhetik a kora tavaszi
vágygerjesztő hatása, a második a táplálék- sikert, ha elkapják a fo-
ba kevert fűszerek és egyéb étvágyfokozó, nalat
bélműködést és elválasztást serkentő ape-
ritifek használata. Előbbiek jótékony hatá-
sa kizárólag a fogyasztás után mutatkozik
meg, mint ahogy a harmadik módszer is,
ami a reflexszerű evést célozza az agyala-
pon elinduló inger segítségével. Ez utób-
bi étvágygerjesztők a betain és a kolin. Az
adagolás 2-8 g. A töménység függvényében
betainból, illetve kevesebb kolinból, irritáló
kémhatása miatt. A bekevert tavaszi zsír-
tartalom szorítkozzon telítetlen zsírsavak-
ra. Megteszi 0,5-1 dl olíva olaj vagy halolaj,
de számítani kell az olajok aroma lefojtó hatására is. ran használjunk állati eredetű összetevőket, amennyi-
Utóbbiak segítik egyes vitaminok oldódását, az agy- ben pontyra vadászunk. A vegyes étrend kiszelektálja
működést és javítják az élelem energia koncentráció- az amurt, így jobban tervezhető a fogási eredmény is.
ját. A jó anyag elkészítése emberi élelmezésre szánt, A már megkomponált etetőanyag kizárólag por for-
tartósítószer-mentes alapanyagokból javasolt. Nem májában és szárazon tarható el huzamosabb ideig. A
érdemes túlzásba esni, de főzési veszteséggel feltétle- dohosodás, penész, rothadás és avasodás sok munkát
nül kalkuláljunk. A legrosszabb, tojással készülő bojlik és pénzt kukázhat le, ha nem járunk el körültekintően
is nagyobb sikert hoznak, mint az állomány-javítós, ra- a tárolás során. Nagy mennyiség bekeverése nem in-
gasztós golyók. dokolt, hisz érdemes tavaszi, nyári majd őszi mixekben
pontyhorgászat
Különös figyelmet érdemel az A, D, E, K vitaminok gondolkodnunk a siker érdekében.
mennyiségének pontos meghatározása, említett zsír- Ne feledjétek, a bojli nem csupán protein golyó!
ban oldódó vitaminok akár mérgezőek is lehetnek. Bát- -zsolti
chili peach
általán nem bírjuk ilyen időszakban
táplálkozásra bírni a halakat hasonló
A Chili Peach párolt bojli egy igazi felépítésű, íz világú csalikkal. Hiába
nagyhalas szénhidrátos beltartalmú
csali, mely nem tartalmaz hallisztet. olyan fogós tavasszal, ilyenkor már távol tartani a falánk apró halakat
ezen felül egy kellemes színt, és
nem, vagy csak alig értékelik ilyen
Bizonyos időszakokban, de legfőkép- irányzatú csalijainkat a célhalak, mert fűszeres hátteret biztosít a csalinak.
pen nyáron vizeinkben bődületes már nincs szükségük további fehérje Összetételét tekintve, gondos odafi-
mennyiségű természetes táplálék forrásra. A növényi őrleményekből gyeléssel válogatott minőségi növényi
található meg a halak számára, mint készült csalink, bojlink tud ilyen idő- alapanyagokból áll össze ez a remek
például rovarok, tubifex, szúnyoglár- szakokban eredményes lenni. csali, melyhez a Feedstimulant ét-
va, planktonok, vízibolha, apró rákok, vágy-fokozóját adtuk.
kagylók, csigák stb… Ezen élőlények A Chili Peach azaz Csili Barack hal- Hosszabb horgásztúrákhoz ajánljuk
lisztmentes bojlinkat kifejezetten az
is ilyenkor szaporodnak, ezért túlteng
a táplálék a vízben. Nehéz vagy egy- ilyen időszakokra fejlesztettük ki, és a Chili Peach párolt bojlit. Elérhető
ezen időszakokra ajánljuk elsősor- kínálatunkban 24 mm, és 30 mm-es
ban. A benne levő cukrok, és növényi változatban.
összetevők megfelelő tápanyagfor-
rást biztosítanak a halak számára,
amit ekkor ebben az időszakban Köszönjük a bizalmat!
eredményesebben tudunk használni.
Keményített állaga miatt az apró ha-
lak nem tudják faragni. A hozzáadott www.dnsbaits.hu
csípős Csili paprika őrlemény is segíti
27