Page 17 - julius
P. 17
keszegezni. Egy jól eltalált összetételű, jól átgyúrt gom- verhetetlen. Nagyon ritka, hogy ne lenne rá kapás. A
bóc összerántja a környék halait egy szűk területre. A kifinomult módszerekhez azonban legjobban a vörös
forgalomban lévő etetőanyagok választéka zavarba ej- szúnyoglárva illik, de ennek beszerzése néha még a
tően színes. Nincs csodaszer, ami minden vízre megfe- versenyzőknek is gondot okoz. Van, aki sajátmagának
lel, ki kell tapasztalni, hogy az adott vízen mikor, mire „termeli ki” titkos helyekről, komoly munka árán.
„gerjed” a hal. Ez ugyanolyan dilemma, mint a csali Egy szó, mint száz: Keszegezni jó, még ha néha pót-
megválasztása. Ráadásul a halak sem viselkednek min- cselekvésként tesszük is. Fejleszti a reflexeket, rávezet
dennap egyformán. Mi sem ennénk egy héten át csak más horgászmódszerekre, és nem utolsó sorban: jó,
rántott húst. ropogós TV halakhoz juthatunk általa.
-ita
CSALIK
Le lehet ballagni a partra
egy doboz gilisztával, de
nem biztos, hogy pont
ez kell a halnak. Sokszor
előfordul, hogy konzerv
kukoricával örömhor-
gászatot rendezünk, és
szép zsákmánnyal térünk
haza. Ezen felbuzdulva
másnap is belógatunk
ugyanoda, és egy árva
kapásunk sincs. A kenyér-
rózsára, vagy a csontira
viszont ráront a hal. Az
ilyen „gyors keszegezé-
sekhez” érdemes több-
féle csalival felvonulni.
Klasszikus, bevált csa-
li a csontkukac, szinte keszeghorgászat
17