Page 31 - februar
P. 31

Pontysaslik és






                                      sörtésztában






                                                     sült ponty









                                         HOZZÁVALÓK:                          jük.  A  következő  lépésben,  a  hastáji
                                             PONTYSASLIK: kockára vágott  szálkamentes  halszeletet  egyforma
                                                pontyfilé,  füstölt  szalonna,  kockákra vágjuk, majd sóval és bors-
                                                 grill  nyárs,  bacon,  paprika,  sal  alaposan  befűszerezzük.  Lehet
                                                   padlizsán,  cukkini,  gyöm-  mindkét  halhúst  egyszerre  készíteni.
                                                    bér,  fokhagyma,  bors,  Hozzáadunk  még  zúzott  fokhagymát
                                                    só.                       és  gyömbért,  alaposan  összekever-
                                                    SÖRTÉSZTÁBAN  SÜLT  jük,  majd  a  grillnyársra  feltűzzük  a
                                                    PONTY: beirdalt ponty-    sasliknak szánt pontykockákat a zöld-
                                                   szeletek,  gyömbér,  fok-  ségekkel  együtt.  A  kész  saslikot  ba-
                                                   hagyma, bors, só.          conszelettel betekerjük és sütőlapon
                                                   SÖRTÉSZTA:  rétesliszt,  megsütjük.
                                                   tojás, sör, só               A  másik  halételünkhöz  sörtésztát
                                                  ZÖLDSALÁTA:  vegyes  ke-    készítünk, majd félretesszük állni. Köz-
                                              verék saláta,  lilahagyma,  fok-  ben elkészítjük a zöldsalátát és mikor
                                            hagyma, olívaolaj, almaecet, só.  ez kész van, hozzáláthatunk a sütés-
                                                                              hez. A halat megforgatjuk a sörtész-
                                              A pontyot kifilézzük, majd a fi-  tában és bő forró olajban ropogósra
                                           lét hosszában kettévágjuk. Az így  sütjük, majd a salátával tálaljuk.
                                           nyert  két  halszelet  közül  a  ponty   A mellékelt videóban megtekint-
                                          hastáji részét fogjuk felhasználni a  hetik a munka folyamatát, így nekünk
                                          saslik összeállításához, a másikat pe-  nem marad más hátra, mint hogy jó
                                         dig  írdalás  után  sörtésztában  kisüt-  étvágyat kívánjunk hozzá!

                                                         Videó megtekintése
































                                                                                                                   31
   26   27   28   29   30   31   32