Page 31 - februar
P. 31
Pontysaslik és
sörtésztában
sült ponty
HOZZÁVALÓK: jük. A következő lépésben, a hastáji
PONTYSASLIK: kockára vágott szálkamentes halszeletet egyforma
pontyfilé, füstölt szalonna, kockákra vágjuk, majd sóval és bors-
grill nyárs, bacon, paprika, sal alaposan befűszerezzük. Lehet
padlizsán, cukkini, gyöm- mindkét halhúst egyszerre készíteni.
bér, fokhagyma, bors, Hozzáadunk még zúzott fokhagymát
só. és gyömbért, alaposan összekever-
SÖRTÉSZTÁBAN SÜLT jük, majd a grillnyársra feltűzzük a
PONTY: beirdalt ponty- sasliknak szánt pontykockákat a zöld-
szeletek, gyömbér, fok- ségekkel együtt. A kész saslikot ba-
hagyma, bors, só. conszelettel betekerjük és sütőlapon
SÖRTÉSZTA: rétesliszt, megsütjük.
tojás, sör, só A másik halételünkhöz sörtésztát
ZÖLDSALÁTA: vegyes ke- készítünk, majd félretesszük állni. Köz-
verék saláta, lilahagyma, fok- ben elkészítjük a zöldsalátát és mikor
hagyma, olívaolaj, almaecet, só. ez kész van, hozzáláthatunk a sütés-
hez. A halat megforgatjuk a sörtész-
A pontyot kifilézzük, majd a fi- tában és bő forró olajban ropogósra
lét hosszában kettévágjuk. Az így sütjük, majd a salátával tálaljuk.
nyert két halszelet közül a ponty A mellékelt videóban megtekint-
hastáji részét fogjuk felhasználni a hetik a munka folyamatát, így nekünk
saslik összeállításához, a másikat pe- nem marad más hátra, mint hogy jó
dig írdalás után sörtésztában kisüt- étvágyat kívánjunk hozzá!
Videó megtekintése
31