Page 13 - februar
P. 13
Pácolt
mûcsalik
pergetőhorgászat
A harcsa vadászata során,
komolyan támaszkodik az
ízre és az illatra
tés és az anyag rugalmassága tekinteté- Twisterekhez, gumihalakhoz
ben, a műcsali gyártóknak már sikerült bátran használhatunk vala-
valamilyen mértékben közös nevezőre milyen ingerfokozó készít-
jutniuk, azonban ami az ízt és az illatot ményt
illeti, jelenleg is kísérletek, tudományos
vizsgálatok révén dolgoznak az ügyön.
Az első csalik megjelenésétől, hosszú
idő telt el. Azóta sok minden kiderült
a halakról és a horgászat is sokat fejlő-
dött. Rájöttek, hogy a halak távolról is
képesek megízlelni a vízben feloldódó
összetevőket. A halak nem csak a szájuk
segítségével képesek ízlelni, hanem a
testük által is.
Szükséges különbséget tenni az ízlelő
és a szagló érzékenység tekintetében,
az egyes halak esetében. Pontynál az
etetés célja, hogy aránylag nagy távol-
ságból közel vonzzák a halakat. A forrás
13