Page 13 - februar
P. 13

Pácolt









 mûcsalik






























                                                                                                                      pergetőhorgászat















          A harcsa vadászata során,
          komolyan támaszkodik az
          ízre és az illatra



        tés és az anyag rugalmassága tekinteté-   Twisterekhez, gumihalakhoz
        ben, a műcsali gyártóknak már sikerült    bátran használhatunk vala-
        valamilyen  mértékben  közös  nevezőre    milyen ingerfokozó készít-
        jutniuk, azonban ami az ízt és az illatot   ményt
        illeti, jelenleg is kísérletek, tudományos
        vizsgálatok révén dolgoznak az ügyön.
           Az első csalik megjelenésétől, hosszú
        idő  telt  el.  Azóta  sok  minden  kiderült
        a halakról és a horgászat is sokat fejlő-
        dött. Rájöttek, hogy a halak távolról is
        képesek  megízlelni  a  vízben  feloldódó
        összetevőket. A halak nem csak a szájuk
        segítségével  képesek  ízlelni,  hanem  a
        testük által is.
           Szükséges különbséget tenni az ízlelő
        és  a  szagló  érzékenység  tekintetében,
        az  egyes  halak  esetében.  Pontynál  az
        etetés célja, hogy aránylag nagy távol-
        ságból közel vonzzák a halakat. A forrás

                                                                                                                   13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18