Page 10 - szeptember
P. 10
KUKORICA
Beszerzése felettébb egyszerű, használ-
hatunk édes vagy takarmánykukoricát
is.
Elkészítés: 1 kg kukorica és 2 liter hideg
víz. 40 ml édesítőszer, egy teáskanál
curry. Az alapanyagokat keverjük össze,
és hagyjuk 24 órát állni, majd 15 percet
főzzük, míg a szemek meghasadnak.
CSICSERIBORSÓ
Ezek a relatív nagyszemű borsók, helye-
sen elkészítve ellenállhatatlanok a pon-
tyok számára. Elkészítésükkor képesek
nagyon sok folyadékot felszívni, ezért
könnyű őket ízesíteni.
Elkészítés: 1 kg csicseriborsóhoz 3 l hi-
Szokatlan, de nagyon is fogós csali deg vizet használunk. 15-18 órát hagy-
a mazsola! juk állni, majd 10 percet főzzük. Az ál-
talunk választott aromát hideg vízzel
együtt adjuk hozzá.
FÖLDIMOGYORÓ
Az édeskés földimogyoró kiválóan alkal-
mas az őszi és téli horgászathoz. Arról
domolykóhorgászat pontyhorgászat www.horgaszkalandok.hu
ne feledkezzünk meg, hogy nagyon sok
időt vesz igénybe duzzasztásuk és főzé-
sük.
Elkészítés: 1 kg földimogyoróhoz 2 l
hideg vizet adunk. Ehhez adjunk 0,5 kg
cukrot, és hagyjuk 24 órán át állni, majd
legalább 30 percet forraljuk.
KOMLÓ ÉS ZAB
Ezek beszerzése szintén egyszerű, az
áruk megfizethető, elkészítésük sem
igényel kifejezetten nagy szaktudást.
Használhatunk zabot is Elkészítés: 1 kg komlót vagy zabot önt-
sük fel 2 liter forró vízzel, majd adjunk
hozzá 0,2 liter tejszínt vagy tejet, és 24
órán át hagyjuk állni.
KENDER
Elsősorban úszós horgászatnál használ-
ják ezen olajokban gazdag magvakat.
Pontyozásnál a méretük miatt kiválóan
alkalmazhatók beetetésre. Elkészítése
teljesen egyszerű.
Elkészítés: 1 kg kendert 24 órán keresz-
tül hagyjunk állni 1 l vízben, majd 10
percet forraljuk, és készen is van.
MAZSOLA
Szokatlan, de nagyon is fogós csali a
mazsola! Az aszalt szőlőszemek eleve
nagyon édesek és ínycsiklandózóak.
A hűvös évszakban próbálkozzunk Számtalan mazsolafajta létezik, néme-
édes földimogyoróval! lyik úszik a vízen, van köztük, amelyik
1-2 óra elteltével emelkedik a felszín-
10