Page 10 - szeptember
P. 10

KUKORICA
                                                                           Beszerzése felettébb egyszerű, használ-
                                                                           hatunk  édes  vagy  takarmánykukoricát
                                                                           is.
                                                                           Elkészítés: 1 kg kukorica és 2 liter hideg
                                                                           víz.  40  ml  édesítőszer,  egy  teáskanál
                                                                           curry. Az alapanyagokat keverjük össze,
                                                                           és hagyjuk 24 órát állni, majd 15 percet
                                                                           főzzük, míg a szemek meghasadnak.

                                                                           CSICSERIBORSÓ
                                                                           Ezek a relatív nagyszemű borsók, helye-
                                                                           sen elkészítve ellenállhatatlanok a pon-
                                                                           tyok  számára.  Elkészítésükkor  képesek
                                                                           nagyon  sok  folyadékot  felszívni,  ezért
                                                                           könnyű őket ízesíteni.
                                                                           Elkészítés: 1 kg csicseriborsóhoz 3 l hi-
          Szokatlan, de nagyon is fogós csali                              deg vizet használunk. 15-18 órát hagy-
          a mazsola!                                                       juk állni, majd 10 percet főzzük. Az ál-
                                                                           talunk  választott  aromát  hideg  vízzel
                                                                           együtt adjuk hozzá.

                                                                           FÖLDIMOGYORÓ
                                                                           Az édeskés földimogyoró kiválóan alkal-
                                                                           mas az őszi és téli horgászathoz. Arról
     domolykóhorgászat pontyhorgászat www.horgaszkalandok.hu
                                                                           ne feledkezzünk meg, hogy nagyon sok
                                                                           időt vesz igénybe duzzasztásuk és főzé-
                                                                           sük.
                                                                           Elkészítés:  1  kg  földimogyoróhoz  2  l
                                                                           hideg vizet adunk. Ehhez adjunk 0,5 kg
                                                                           cukrot, és hagyjuk 24 órán át állni, majd
                                                                           legalább 30 percet forraljuk.

                                                                           KOMLÓ ÉS ZAB
                                                                           Ezek  beszerzése  szintén  egyszerű,  az
                                                                           áruk  megfizethető,  elkészítésük  sem
                                                                           igényel kifejezetten nagy szaktudást.
          Használhatunk zabot is                                           Elkészítés: 1 kg komlót vagy zabot önt-
                                                                           sük fel 2 liter forró vízzel, majd adjunk
                                                                           hozzá 0,2 liter tejszínt vagy tejet, és 24
                                                                           órán át hagyjuk állni.

                                                                           KENDER
                                                                           Elsősorban úszós horgászatnál használ-
                                                                           ják ezen olajokban gazdag magvakat.
                                                                           Pontyozásnál a méretük miatt kiválóan
                                                                           alkalmazhatók beetetésre. Elkészítése
                                                                           teljesen egyszerű.
                                                                           Elkészítés: 1 kg kendert 24 órán keresz-
                                                                           tül  hagyjunk  állni  1  l  vízben,  majd  10
                                                                           percet forraljuk, és készen is van.

                                                                           MAZSOLA
                                                                           Szokatlan,  de  nagyon  is  fogós  csali  a
                                                                           mazsola! Az aszalt szőlőszemek eleve
                                                                           nagyon  édesek  és  ínycsiklandózóak.
          A hűvös évszakban próbálkozzunk                                  Számtalan mazsolafajta létezik, néme-
          édes földimogyoróval!                                            lyik úszik a vízen, van köztük, amelyik
                                                                           1-2 óra elteltével emelkedik a felszín-

    10
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15