Page 21 - oktober
P. 21
Ő már mindent megtett, a többi már nem
rajta múlik. Másrészt a malomipari söp-
redék megvásárlásával inkább az ún. „cá-
pákat” laktathatjuk jól, akiknek a felhígult
piacon nincs érdekük a minőségi termék
előállításában. Ismét eljutottunk a kérdés
feltevéséig: miért és mivel etessünk?
A megválaszolásban jelentős segítséget
nyújt a józan ész, és némi tapasztalat. Bár-
mennyire is körültekintően választottuk
meg a horgászhelyet, azt azért nem felté-
telezhetjük, hogy éhes pontyok nyüzsög-
nek a pályán és csak a pufit várják türel-
metlenül. Ha nincs így, hát tegyünk érte,
és távhatású anyagokkal csaljuk őket ho-
rog közelébe. Megfelelő aromaanyagok
nélkül csak a kóborló példányok találnak Az etetőanyagnak szánt bojlik
a tett színhelyére, így a víz hőmérsékletét beltartalmi értékei is kifejthetnek
figyelembe véve adagoljuk a különböző távhatást
ízeket. Az etetőanyag beltartalmi értékei
is kifejthetnek távhatást, ne feledjük el! Akár az ásványi lis esetben nem fordulnak elő. Így a még meg nem
anyagokat is „kiszagolják” a halak jókora távolságról. akasztott halakat érdemes néhány jó falattal és meg-
Általában a magam által készített bojlimix-ből ké- örvendeztetni.
szítek víz és aroma segítségével etetőgombócokat. Mielőtt tovább lépünk, gondoljuk csak végig. Ha
A gombócok nem utolsó sorban betöltik a „nesze elméletben csak egy halat kívánunk zsákmányolni,
semmi, fogd meg jól” szerepet is, és órákra lekötik akkor felesleges etetni a szó szoros értelmében. Egy
a turkáló látogatókat anélkül, hogy jóllakva odébb csali és csalogató aroma tökéletesen elegendő. A cél-
állnának. Félnapos vagy rövidebb horgászatok boj- területre csalt halat megakasztjuk, és már döngethet-
Szénhidrátos csalik tesztelése - Carp Navigator pontyhorgászat
videó megtekintéséhez klikk a képre
21