Page 30 - marcius
P. 30
Káposztás harcsa HOZZÁVALÓK
•
500 g harcsafilé
• 100 g zsír
• 200 g vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• őrölt bors
• kömény
• savanyú káposzta 1 kg
• tejföl 2 dl
• fehérbór 1 dl
ELKÉSZÍTÉSE:
A harcsafilét kockára vágjuk, besóz-
zuk. Ugyanúgy tesszük fel, mint a
közönséges pörköltet csak a párolás
kezdetén beletesszük az apróra vá-
gott fokhagymát és a köménymagot.
Félig puhára pároljuk és hozzáadjuk a
savanyú káposztát. Ízlés szerint fűsze-
rezzük, majd hozzá adjuk a fehérbort
és összeforraljuk. Tálaláskor meglo-
csoljuk tejföllel és forrón tálaljuk.
Tárkonyos harcsaragú leves
horgászgasztronómia www.horgaszkalandok.hu
HOZZÁVALÓK
500 g harcsafilé
•
250 g vegyes zöldség
•
•
•
2-3 darab babérlevél
só, liszt
• 100 g zöldborsó
• őrölt bors
• 1 egész citrom leve
• tárkony ízlés szerint
• 2 dl tejszín
• olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A harcsafilét és a vegyes zöldséget apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a harcsát és a vegyes
zöldséget lepároljuk, majd hozzá adjuk a tárkonyt. Kevés liszttel megszórjuk, lepirítjuk. Utána
felengedjük halalaplével és felfőzzük. Tálalás előtt hozzáadjuk a tejszínt, majd citromlével íze-
sítjük. Forrón tálaljuk.
30