Page 30 - marcius
P. 30

Káposztás harcsa                                                       HOZZÁVALÓK
                                                                               •
                                                                                   500 g harcsafilé
                                                                               •   100 g zsír
                                                                               •   200 g vöröshagyma
                                                                               •   2 gerezd fokhagyma
                                                                               •   só
                                                                               •   őrölt bors
                                                                               •   kömény
                                                                               •   savanyú káposzta 1 kg
                                                                               •   tejföl 2 dl
                                                                               •   fehérbór 1 dl

                                                                              ELKÉSZÍTÉSE:
                                                                              A harcsafilét kockára vágjuk, besóz-
                                                                              zuk.  Ugyanúgy  tesszük  fel,  mint  a
                                                                              közönséges pörköltet csak a párolás
                                                                              kezdetén  beletesszük  az  apróra  vá-
                                                                              gott fokhagymát és a köménymagot.
                                                                              Félig puhára pároljuk és hozzáadjuk a
                                                                              savanyú káposztát. Ízlés szerint fűsze-
                                                                              rezzük, majd hozzá adjuk a fehérbort
                                                                              és  összeforraljuk.  Tálaláskor  meglo-
                                                                              csoljuk tejföllel és forrón tálaljuk.


        Tárkonyos harcsaragú leves
     horgászgasztronómia www.horgaszkalandok.hu





                                                                                           HOZZÁVALÓK
                                                                                           500 g harcsafilé
                                                                                        •
                                                                                           250 g vegyes zöldség
                                                                                        •
                                                                                        •
                                                                                        •
                                                                                           2-3 darab babérlevél
                                                                                           só, liszt
                                                                                        •  100 g zöldborsó
                                                                                        •  őrölt bors
                                                                                        •  1 egész citrom leve
                                                                                        •  tárkony ízlés szerint
                                                                                        •  2 dl tejszín
                                                                                        •  olaj





















                          ELKÉSZÍTÉSE:
                          A harcsafilét és a vegyes zöldséget apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a harcsát és a vegyes
                          zöldséget lepároljuk, majd hozzá adjuk a tárkonyt. Kevés liszttel megszórjuk, lepirítjuk. Utána
                          felengedjük halalaplével és felfőzzük. Tálalás előtt hozzáadjuk a tejszínt, majd citromlével íze-
                          sítjük. Forrón tálaljuk.



    30
   25   26   27   28   29   30   31   32