Page 25 - junius
P. 25
Jól beváltak a különböző aromák,
távcsalik, illatosított etetőanyagok.
ichtiológia
Ma már a bojlikat is, igen büdös
aromákban pácolják
sen sodró folyóban is előcsalogatja a halakat. Fene a kagyló, rák, fokhagymás-sajtos kivonatok. Lehet, hogy
gusztusukat… a népszerű csali-illatok nem is a halak, hanem a hor-
Köztünk, emberek között hatalmas ízlésbeli különb- gászok (horgászfeleségek) kedvéért lettek kifejlesztve?
ségek vannak. Viszonylag kicsi az a réteg, akiket a pi- Nyilván szívesebben keverünk be egy cukrászda illatú
káns ételek hoznak lázba. A többség szörnyülködve tutti frutti anyagot, mint egy „büdös máj” készítményt.
fintorog, ha előkerül a ruszli, a fokhagyma, az érett Pedig lehet, hogy jobban járnánk vele…
pálpusztai sajtról már nem is beszélve. A halak között Sokan szemet hunyunk a halak gusztusa fölött, nem
úgy tűnik, nem oszlanak meg ennyire a vélemények. akarunk szembesülni a ténnyel, hogy valójában mivel is
Főleg a békés halaknál tapasztalható egyöntetű, erős táplálkoznak. Halastavaknál látni, hogy szívlapát szám-
vonzalom a büdös eledelek iránt. Lehet, hogy nem is ra szórják be a különféle állati trágyákat a vízbe, és ezt
a szag milyensége, hanem annak intenzitása vonzza a mi kedvenc pontyaink örömmel fel is zabálják. A vá-
őket? Jól beváltak a különböző aromák, távcsalik, il- rosi kifolyóknál horgászók tudják csak igazán, hogy a
latosított etetőanyagok. Az erős eper, ánizs, méz stb. halak fütyülnek arra, hogy milyen a táplálék szaga. Erős
illatok ugyanúgy csalogatják a halat, mint a penetráns legyen, ez a lényeg.
25