Page 24 - junius
P. 24

Szaglás tekintetében a halaknak
          jóval nagyobb a „hatósugaruk”.








































     ichtiológia www.horgaszkalandok.hu
            A halak










            ízlése














        Rekkenő hőséget ígérő hajnal volt, de még frissen  horgász vagyok. Betettem a csomagomba és irány a
        állt a levegő, így hát adva volt egy pár órácska a  víz.  Fenéken  horgásztam,  a  kapásjelző  folyamatosan
        hőguta előtti horgászatra. A békés halak mellett  rángatózott, a szák szépen dudorodott. Végigfintorog-
        döntöttem, a pergetés nem hozott túl sok ered-        tam a délelőttöt, és egyfolytában azon járt az eszem,
        ményt a tikkasztó napokon.                            hogy vajon mit esznek a halak ezen a penetráns undor-
                                                              mányon? De ették, és ez a lényeg.
        Ilyenkor kár kitelepülni a partra, elég egy egyszerű fel-  Azért is mertem nekivágni a víznek ilyen csalival,
        szerelés, némi etetőanyag, csali. Kis idő múlva úgyis  mert  felrémlett  bennem  egy  barcsi  horgász  isme-
        bekívánkozik az ember a hűsbe, ha van kapás, ha nincs.  rősöm  sikeres  módszere.  Ők  rendszeresen  etetnek
        Emlékeztem, hogy van egy üveges kukorica a kelléktár-  a Dráván – elsősorban márnára. A menü egy része
        ban. Meg is lett, de akkor láttam, hogy legalább két éve  rothasztott kukorica, ez önmagában is felér egy vegyi
        fel volt bontva. A színe szürkés, az állaga nyálkás, a sza-  fegyverrel. A másik komponens a tejiparból szárma-
        gától pedig könnybe lábadt a szemem. Épeszű ember  zó sajtnyesedék, amit szintén tocsogósra érlelnek. Az
        azonnal hajította volna a kukába, de mentségem, hogy  így kialakult, kb. ötven kiló förtelem-mix még az erő-

    24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29