Page 24 - junius
P. 24
Szaglás tekintetében a halaknak
jóval nagyobb a „hatósugaruk”.
ichtiológia www.horgaszkalandok.hu
A halak
ízlése
Rekkenő hőséget ígérő hajnal volt, de még frissen horgász vagyok. Betettem a csomagomba és irány a
állt a levegő, így hát adva volt egy pár órácska a víz. Fenéken horgásztam, a kapásjelző folyamatosan
hőguta előtti horgászatra. A békés halak mellett rángatózott, a szák szépen dudorodott. Végigfintorog-
döntöttem, a pergetés nem hozott túl sok ered- tam a délelőttöt, és egyfolytában azon járt az eszem,
ményt a tikkasztó napokon. hogy vajon mit esznek a halak ezen a penetráns undor-
mányon? De ették, és ez a lényeg.
Ilyenkor kár kitelepülni a partra, elég egy egyszerű fel- Azért is mertem nekivágni a víznek ilyen csalival,
szerelés, némi etetőanyag, csali. Kis idő múlva úgyis mert felrémlett bennem egy barcsi horgász isme-
bekívánkozik az ember a hűsbe, ha van kapás, ha nincs. rősöm sikeres módszere. Ők rendszeresen etetnek
Emlékeztem, hogy van egy üveges kukorica a kelléktár- a Dráván – elsősorban márnára. A menü egy része
ban. Meg is lett, de akkor láttam, hogy legalább két éve rothasztott kukorica, ez önmagában is felér egy vegyi
fel volt bontva. A színe szürkés, az állaga nyálkás, a sza- fegyverrel. A másik komponens a tejiparból szárma-
gától pedig könnybe lábadt a szemem. Épeszű ember zó sajtnyesedék, amit szintén tocsogósra érlelnek. Az
azonnal hajította volna a kukába, de mentségem, hogy így kialakult, kb. ötven kiló förtelem-mix még az erő-
24