Page 16 - januar
P. 16
Miért horgászok
ready-made
www.horgaszkalandok.hu
bojlikkal? 3. rész
Még mielőtt belekezdenénk cikk-
sorozatunk harmadik és egyben
befejező részébe, vegyük át még
egyszer az előző lapszámunkban
megjelent két rész fontosabb
mozzanatait.
Az első részben szó esett arról, hogy
hogyan készítem elő a bojlikat, pel-
leteket és az etetőanyag többi részét
ahhoz, hogy azok maximális mérték-
ben fejtsék ki csábító hatásukat azo-
pontyhorgászat sok mindent el lehet érni az adott
kon a nagyterületű tavakon, ame-
lyeken horgászok. Amint láthattuk,
etetőanyaggal, csak a saját képzele-
tünk szab határt mindennek. A má-
sodik részben foglalkoztam magával
az etetéssel, mint cselekménnyel,
figyelembe véve az adott víz típu-
sát, amelyben horgászok. Alapjában
véve horgászhatunk az ilyen nagy
kiterjedésű vizeken akár klasszikus
módon is, vagyis mindig ugyanazt
az etetőanyag kombinációt használ-
juk, majd a felcsalizott horgunk köré
beszórunk belőle egy keveset és vá-
runk. De ha csak ennyivel is beérjük,
sok veszíteni valónk nincs. De ne
feledjük, hogy egy kis képzelőerő-
vel, változatosabban is etethetünk,
figyelembe véve a víz adottságait, a Érdemes jó stratégiát kidolgozni
benne lévő halakat, stb. Ne legyünk
lusták, egy kis extra munkával lehet rendszeresen
kapitális pontyot fogni a legnagyobb és a legnehe-
zebb tavakon is.
Ezekből kiindulva, arra gondoltam, hogy ebben az
utolsó részben kitérek a szerelékre is, jobban mondva
a végszerelékre, magára a csalira és annak tálalására.
Ha ezt a három elemet még helyesen is tudjuk kom-
binálni az etetéssel, na meg a pontyunk is éhes, ak-
A pelletet nagyon fontos kelléknek kor bingó!, már meg is fogtuk! De gyakran látok olyan
tartom horgászokat is, akik valamilyen szintű hiányban szen-
vednek, és akik annak ellenére, hogy az adott vízen a
16