Page 31 - oktober
P. 31

Hideg süllô




        párolva parajjal,





        majonézes, hagymás





        burgonyasalátával


















                                                                                                                      horgászgasztronómia






















                                             A süllőfiléket szálkátlanítjuk, szerencsére nincs túl sok ebben a nemes
                                             halban.  Egy  őzgerincformába  áttetsző  fóliát  terítünk,  de  vigyázzunk,
                                             hogy hőálló legyen. Az egyik filét a formába fektetjük, megsózzuk, majd
                                             sűrű aszpikkal meglocsoljuk.
                                                A leforrázott parajleveleket kevés fokhagymával, sóval, fehérborssal
                                             ízesítjük és szépen elrendezve a formába fektetjük, megint aszpikot lo-
                                             csolunk, és rátesszük a másik filét, majd a fóliát ráhajtjuk, szorosan lezár-
                                             juk és 35 perc alatt gőzben kipároljuk.
                                                Ezután hideg helyen lehűtjük, úgy, hogy le legyen nyomva a forma, így
                                             nem lesz a rétegek között hézag. Tálalás előtt 1-2 nappal készítsük el, így
                                             szebben lehet szeletelni.


                                                Készítsünk egy póréhagymás majonézes burgonyasalátát hozzá:
                                                Főtt burgonyát (kiflikrumpli) megtisztítunk, még melegen felszeletel-
                                             jük, hozzáadjuk a szeletelt póréhagymát, majd a tejfellel elkevert ma-
                                             jonézt sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Tálalásnál citrommal
                                             és friss salátával díszítjük.

                                                                                                Jó étvágyat kíván:
                                                                                               Pálvölgyi István, séf

                                                                                                                   31
   26   27   28   29   30   31   32