Page 12 - november
P. 12

Miért horgászok







        ready-made

         www.horgaszkalandok.hu




        bojlikkal? 1. rész









        Nem is olyan régen felvetődött a kérdés: vajon  ra egy szlovák kolléga egyhónapos túráját tölti. Szárí-
        lehetséges csakis ready made bojlikkal a hazánk-      tott bojlikkal próbálkozik és látszólag az a legnagyobb
        ban található vizeken is a pontyok módszeres és  gondja, hogy szárazon is tartsa őket. A jobbomon oszt-
        tudatos horgászata? Egyik horgásztársam engem  rák horgászok érkeztek, jól megrakva az általam is ked-
        hozott fel példának (amihez, remélem a jövőben  velt jófajta bojlikkal, csakhogy ők alaposan csökkentet-
        is tudom tartani magam) és azt mondta: isme-          ték fogási esélyeiket azzal, hogy párhuzamosan etettek
        rek én egy pontyhorgászt, aki majdnem mindig  ipari mennyiségű kukoricával is.
        ready made bojlikkal horgászik, és rendszeresen         Röviden arról fogok beszélni, hogyan indítok én egy
        fogja a nagy pontyokat. Ennek hallatán úgy dön-       ilyen horgászaton, hogyan tárolom a bojlikat, az ete-
        töttem, hogy egy írásban fülétől farkáig megosz-      tés előkészítéséről, az etetési módról, hogyan alakítom
        tom Önökkel tapasztalataimat.
     pontyhorgászat  Úgy  hozta  a  véletlen,  hogy  ezeket  a  sorokat  hazánk  eszembe jut.
                                                              ki  a  helyeket,  hogyan  használom  csaliként  ezeket  a
                                                              bojlikat és minden egyébről, ami majd menet közben
        egyik legnagyobb tavának partján ülve kezdhetem el
        írni. A reggel kellemesen meleg, szélcsend van és min- A TÁROLÁS
        denfelől gyönyörű táj vesz körül. Nem is kívánhatnék  Az egyik magyarázat arra, hogy miért használok már
        ennél  alkalmasabb  helyszint  ihlethez,  íráshoz.    Nem  évek óta ready made bojlikat az, hogy általában több
        vagyok egyedül, ami szintén kedvemre van. Tőlem bal-  napos vagy akár több hetes túrákon veszek részt és
                                                                            biztos akarok lenni benne, hogy bojli-
                                                                            jaim minősége az érkezéstől a távozás
                                                                            végéig  kitartanak.  Egy  hétvégi  hor-
                                                                            gászat  alkalmával  inkább  fagyasztott
                                                                            bojlikat használok, tudván, hogy e rö-
                                                                            vid idő alatt is megfelelő körülmények
                                                                            között  tudom  tárolni  őket.  Azonban
                                                                            hosszú portyáimhoz a fagyasztott boj-
                                                                            lik nem jöhetnek számításba.
                                                                              Egy megoldás lehetne a szárított boj-
                                                                            li használata is, de ez valahogy nem csá-
                                                                            bít, és abban sem lehetek biztos, hogy
                                                                            kitartanának,  mondjuk  egy  hét  hetes
                                                                            túra alatt. Megpróbálhatnám szárazon
                                                                            tartani  bojlijaimat,  de  példának  oká-
                                                                            ért, az idén is elég nedves és esős volt
                                                                            az  időjárás,  következésképpen  szinte
                                                                            elképzelhetetlennek tűnik, hogy míg a
                                                                            sátramban minden átnedvesedik, addig
                                                                            a bojlik szárazon megússzák.
                                                                              A  sátramat  egy  olyan  helyen  állí-
                                                                            tottam fel, ami néhány nappal ezelőtt
          A folyamatos állagváltozás                                        még víz alatt volt, tehát a talaj a lehető
          megviseli a bojlit                                                legnedvesebb.    Következtetésképpen
                                                                            a  jelen  körülmények  alkalmatlanok  a

    12
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17